1. Station Beverwijk

Start van de route van Hollandse Luchten

Adres

Beverwijk, Station
1941 AP Beverwijk

GPS-coördinaten

52.478396, 4.655064

Welkom bij de start van de route. In het project Hollandse Luchten onderzoeken we hoe burgers met het gebruik van sensortechnologie meer inzicht kunnen krijgen in de luchtkwaliteit van hun omgeving. Het ontwerp van de sensoren is openbaar en de bewoners hebben de sensoren zelf in elkaar gezet. Via diverse pilots, burgermetingen en evenementen brengen we de leefomgeving van Noord-Holland in kaart. Het project Hollandse Luchten is nu een jaar onderweg en eind september loopt de eerste fase van het project af. Een mooi moment om met alle deelnemers en betrokkenen te kijken naar een reeks interessante bevindingen van het eerste jaar meten. 

Op deze fietsroute nemen we je mee langs diverse knooppunten in de IJmond. Op de acht aangegeven punten op de kaart vind je Hollandse Luchten stickers met daarop een QR-code. Deze stickers zijn soms even zoeken maar je kan ze vinden op lantaarnpalen, elektriciteitshuisjes of musea. Scan de code en laat je verrassen door diverse verhalen over luchtkwaliteit, sensoren en data analyse.

We starten op het station van Beverwijk vanwege de centrale ligging in de IJmond. Het is ook mogelijk om te eindigen op het station. Je kan een OV-fiets lenen of een fiets huren bij Fietspoint Beverwijk (let op: zondag & maandag gesloten).